Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Kasetą

Frezeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, nie wiedziałem do jakiego działu dać ten temat, ten wydaję się być najbardziej trafny

Otóż ostatnio kupiłem sobie starego boomboxa vintage z lat 90(Universum Super Sound 16000) i kupiłem na niego kasete pewnego zespołu i mam problem, otóż muzyka w kasecie czasami  jest puszczana w lekko zwolnionym tempie, a czasami sie zdarza że jest niższy ton, czyja to jest wina, Boomboxa (Urządzenia gdzie taśma sie wczytuje) Czy jest to wina samej kasety ? 

@Edit 

Zauwazylem ze jak lekko naciskam dzyndzelek odpowiadający za przyspieszenie kasety do przodu muzyka gra troche szybciej (Nie przewija sie ale przy dobrym nacisku muzyka jest w prawidłowym tempie), Czy może być to wina wewnętrznych częsci ? 

00831718866390289451.png

Opublikowano

Z*****a stabilizacja obrotów albo ślizgające się gumki. Najlepiej wyczyścić naftą mechanizm i wymienić gumki. 

Produkty niemieckiej firny Quelle  to klasyczny złom dla biedoty porównywalne do amerykańskich i chińskich jamników.  

Najprościej kupić następnego kaseciaka, jak już to szukaj coś z polskich staroci Unitry, są praktycznie nie do zajechania.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...